Přesun na obsah

Výběr jazyka / Výběr jazyka / Výběr jazyka

Čeština | English | Deutsch

Salesiánští dobrovolníci se rozjíždí do světa

V neděli 10.6.2007 při mši sv. v 9 hodin proběhlo slavnostní vyslání nových salesiánských dobrovolníků. 13 mladých lidí se rozhodlo vydat se na dobu od 1 do 12 měsíců do salesiánských středisek v ČR (Zlín, Fryšták) i ve světě (Indie, Kongo, Mexiko, Bulharsko) a intenzivně tam přiložit ruku k dílu.

Na cestu dostali kromě požehnání od provinciála P. Františka Blahy i tři symbolické věci: svíčku, nádobku na vodu a kříž.  Svíčka jim má připomínat, aby nezapomínali na své poslání – stát se pro mnohé bloudící a opuštěné mladé lidi, kteří ztratili smysl svého života, hlasateli radostné zvěsti. Nádoba, ze které se voda bere a zase dolévá, zase prosbu, aby nikdy nezapomněli „dolévat živou vodu do nádob svého života“. Kříž jako povzbuzení, aby se nikdy nezalekli křížů, které je potkají, a uměli je nést radostně a trpělivě.  Dobrovolníci složili též slavnostní slib salesiánského dobrovolníka. 

Těmto mladým lidem jedno velké DÍKY za jejich odvahu a to, že o pomoci nejenom mluví, ale žijí ji. Prosím vzpomeňte si na ně občas, třeba i v modlitbě, ať jsou na těch místech, kde budou, nejenom pomocí, ale ať i oni sami tam načerpají vše potřebné ke svému dalšímu životu. 

Podívejte se na fotogalerii z vyslání! 
 


Príbuzné clánky


Tyto stránky provozuje



Starý web neaktualizován od ledna 2013 - jít na Nové stránky SADBA