Přesun na obsah

Výběr jazyka / Výběr jazyka / Výběr jazyka

Čeština | English | Deutsch

Salesiánští dobrovolníci budou vysláni do světa

V neděli 10. 6. 2007 se uskuteční slavnostní vyslání skupiny třinácti mladých lidí, kteří odjíždí na dobu 1 až 12 měsíců pomáhat jako dobrovolníci do salesiánských středisek v Kongu, Indii, Mexiku, Bulharsku i ČR.

Slavnost vyslání proběhne v kostele u Terezičky na Kobyliském náměstí během mše sv. v  9.00 hod. Vyslání provede provinciál salesiánů v ČR, P. František Blaha, SDB.

Dobrovolníci se na svých nových místech zapojí zejména do přímé práce s dětmi a mladými lidmi. V Indii a Kongu jde o děti z ulice a z přilehlých slumů, v případě ostatních zemí se jedná o nízkoprahová zařízení pro děti a mladé lidi s nedostatkem rodinného zázemí.

Na svoji misi se připravovali celý školní rok na pravidelných setkáních, na kterých se vedle teorerických znalostí (pedagogika volného času, zážitková pedagogika, první pomoc atd.) školili i v praktických dovednostech (jak připravovat hry pro děti, jak zvládat stres a krizové situace apod.), a to za účasti fundovaných lektorů.

O dobrovolnické službě

Dobrovolnická služba probíhá v rámci dobrovolnického programu “Cagliero – salesiánský volontariát” akreditovaného u Ministerstva vnitra ČR. Vysílající organizací je občanské sdružení Salesiánská asociace Dona Boska (SADBA). Vedle dobrovolnictví “na plný úvazek” v programu Cagliero nabízí SADBA ještě další dobrovolnické programy – “Salesiánské animátory” pro mladé lidi nad 15 let, kteří se chtějí zapojit do činnosti salesiánských středisek v ČR a program “Margherita” pro již starší spolupracovníky (maminky s dětmi apod.). Přípravná školení jsou realizována za podpory Evropského sociálního fondu.


Príbuzné clánky


Tyto stránky provozuje



Starý web neaktualizován od ledna 2013 - jít na Nové stránky SADBA