Přesun na obsah

Výběr jazyka / Výběr jazyka / Výběr jazyka

Čeština | English | Deutsch

Poklad, který si nemůžeme nechat pro sebe

Naléhavost misijní práce a nutnost vzájemné spolupráce – to byla hlavní témata setkání delegátů pro misijní animaci z celé Evropy. Sešli se v kolébce světového salesiánského díla v Turíně na Valdoccu v týdnu od 27. 11. do 1. 12. 2011.

„Valdocco bylo vybráno jako místo, kde srdce Dona Boska zapalovalo první salesiánské misionáře k cestě do nových zemí hlásat evangelium,“ vysvětluje P. Václav Klement, hlavní rádce pro misie, volbu místa konference právě do Turína.

            Hlavním tématem byl „Projekt Evropa“. Misie nemáme někde daleko za oceánem, ale přímo u nás. Dominikán P. Ulrich Engel, ředitel “M. Dominique Chenu – Espaces Berlin” komentoval pasáže z díla Jana Pavla II. “Církev v Evropě” a ukazoval některé statistické informace o víře na starém kontinentě. Václav Klement ukazoval reálnou situaci evropského salesiánského světa za posledních 25 let. Kromě mnoha dalších přednášejících se setkání účastnili další dva členové hlavní rady, rádce pro region Evropa Sever, P. Marek Chrzan, a hlavní ekonom salesiánské kongregace, Jean Paul Müller. Za českou salesiánskou provincii se setkání účastnil P. Jára Vracovský, který byl letos v září pověřen misijní animací.

            Cílem konference bylo oživit misijní zápal každého salesiána, každé komunity, člena Salesiánské rodiny a nakonec i každého křesťana. Vždyť poklad víry, který jsme dostali, si nemůžeme nechat jenom pro sebe.



Tyto stránky provozuje



Starý web neaktualizován od ledna 2013 - jít na Nové stránky SADBA