Přesun na obsah

Výběr jazyka / Výběr jazyka / Výběr jazyka

Čeština | English | Deutsch

Nový SALESIÁNSKÝ INTERNÁT pro chlapce v PRAZE

Právě se otvírá mimořádná nabídka pro rodiče středoškoláků a učňů, kteří hledají pro své syny internát s dobrým zázemím a dobrou dostupností. Pestrost aktivit a výchovnou garanci zajišťují dva zkušení salesiáni. Zájemci, kteří se kontaktují do konce května, mají větší šanci na přijetí.

Jako SALESIÁNI od září otevíráme nový INTERNÁT pro chlapce, kteří navštěvují jakoukoliv střední školu nebo učiliště v Praze. V novodobé české salesiánské  historii se jedná o nové dílo, ve kterém budou přímo pracovat a zodpovídat  za výchovu dva salesiáni (kněz a koadjutor).
Chlapcům budeme nejenom pomáhat k dobrému studiu, ale nabídneme jim další volnočasové aktivity jak v týdnu, tak o některých víkendech a letních prázdninách.
Přejeme si Vás, milí rodičové, podpořit ve výchově, kterou do svých dětí dlouhodobě vkládáte, a věříme, že naše práce ponese v životě chlapce své plody.

Internát se nachází cca 15 minut chůze od Salesiánského centra v Kobylisích a zastávky metra, v areálu firmy ELEKTROLINE, se samostatným vchodem pár metrů od konečné zastávky tramvaje č. 14 a 25 „Vozovna Kobylisy“ - na mapě zde.

Kapacita ubytování je 16 studentů. Jednotlivé pokoje jsou moderně vybavené, dvoulůžkové se sociálním zařízením a klimatizací. K dispozici je společenská místnost s kuchyňským koutem a barem. Chvíle ticha a modlitby je možno prožít ve vlastní kapli.

V rámci dalších volnočasových aktivit budeme nabízet například praktickou výuku cizích jazyků, návštěvu aktivit oratoře nedalekého Salesiánského centra. Jednou měsíčně společně s chlapci prožijeme společný víkend ať již v Praze, nebo někde na výletě. O letních prázdninách počítáme se společnou chaloupkou.

Cena za ubytování činí 2200 Kč měsíčně, celodenní strava mimo oběda stojí 50 Kč. Vařit si budeme společně a chlapci se naučí připravovat i některá jídla. Splátky za ubytování je možno díky předjednanému studentskému úvěru rozložit až do 10 let. Těm, kteří projeví zájem, bude nabídnuta možnost placených brigád, ať již v přímo ve firmě Elektroline, či u jiných zaměstnavatelů -  pokud možno podle studijního oboru.  Předpokládáme zájem některých firem o vystudované a vyučené chlapce našeho internátu přijmout je jednou do zaměstnání, případně jim připlácet i na vlastní pobyt v internátu.

Internát bude provozovat  obecně prospěšná společnost, která se nyní zakládá a ve spolupráci s firmou Elektroline a Salesiány Dona Boska Praha.

Vážení rodiče, pokud máte zájem o přijetí vašeho chlapce do internátu, kontaktujte nás na uvedené adrese.  Pro přihlášení do internátu je vhodný termín nejpozději do 15 června.

Kontakt:
Internát – Racek

K Ládví 1805/20
182 00 Praha 8 – Kobylisy
Internat.sdb@email.cz
P. Jiří Křemeček SDB
telefon: 608 554 448

Bližší informace na naleznete na stránkách:  www.sdb.cz/internat



Tyto stránky provozuje



Starý web neaktualizován od ledna 2013 - jít na Nové stránky SADBA